Tungdykning vid Dyktankhuset

24 maj 2019 11:05

Svensk Dykhistorisk Förening fyller 40 år och det kommer firas i helgen på Djurgården i Stockholm. Under jubileumshelgen genomförs tungdykningar i Wasahamnen. Det blir också möjligt att se historisk dykutrustning.

24–26 maj pågår Sverigedagarna med mängder av aktiviteter vid Galärvarvet/Wasahamnen, det är bland annat Skärgårdsmässa, Veteranbåtsfestival och Museifartygens öppnar och museifartygspiren gästas av HMS Gladan samt under lördagen Ångslup 45, Sveriges idag äldsta kvarvarande örlogsfartyg med maskin. Passa då också på att se tungdykningar och annat spännande vid Dyktankhuset!

Svensk Dykerihistorisk Förening bildades 1979, i syfte är att genom olika aktiviteter sprida kunskap om äldre tiders dykeri och samla in föremål som haft betydelse för dykeriets utveckling.

Dyktankhuset ligger i Galärvarvsområdet på Djurgården, ett stenkast från det kommande museet Vrak – Museum of Wrecks.