Filminspelning i skärgården

06 mars 2020 17:03

Marinarkeologerna filmar vrak vid Dalarö. Foto Patrik Höglund.

Under veckan har Vraks marinarkeologer varit ute i skärgården och filmat ett vrak som ska vara med i en av utställningarna. Besökarna ska få möjlighet att uppleva hur det är att flyta ovanför vraket.

Under fyra dagar har Vraks marinarkeologer tillsammans med ett filmteam som producerar olika filmer till utställningarna befunnit sig på och under vattenytan utanför Dalarö i Stockholms södra skärgård. Målet har varit att skapa en realistisk film där besökarna på Vrak – Museum of Wrecks ska kunna se vraket rakt ovanifrån.

– Väderförhållandena var inte de bästa men under vattnet är det stilla och klart, berättar Patrik Höglund marinarkeolog på Vrak.

När museet öppnar kommer besökarna att få se resultatet och uppleva känslan av att själv vara en dykande marinarkeolog.